Mindig szűrt és tiszta víz mellett tedd le a voksod, ha fogyasztásról van szó. Nem olyan könnyű hozzájutni az ilyen minőségű folyadékokhoz, mint az elsőre tűnik. Palackozott vizek közül próbáld azokat választani, amik a lehető legkevesebb nátriumot tartalmazzák. Ez azért fontos, mert a túlzott nátrium fogyasztás felelős a vízmegkötésért vagyis a puffadásért.

Sajnos a nagyobb problémát a boltok kínálata jelenti. A vizek mellett sokkal nagyobb számban és változatosabb üdítőitalokat lehet beszerezni, amelyek színes, hívogató címkéinek nehezebb ellenállni. Bizonyára Te is tudod, hogy ezek fogyasztását a lehető legminimálisabbra kell csökkenteni. A számos egészségügyi problémán kívül az a másik legnagyobb problémájuk az ilyen termékeknek, hogy egyáltalán nem csökkentik a szomjúságot, sőt van amikor csak szomjasabbnak érzed magad tőlük. Ha biztosra szeretnél menni, abban az esetben érdemes háztartási vízszűrő gépet beszerezned vagy az úgy nevezett “szűz víz” értékesítésével foglalkozó oldalak felkeresése.

Miért jobb választás a szűz víz?

A nem jól megszűrt vizek rendszeres fogyasztása hosszútávon ugyanazokat a tüneteket produkálhatják, amit a dehidratalság. Ha sok, akár minimálisan szennyezett vizet iszol meg, azzal egyre távolabb kerülsz az eredeti célodtól, azaz az egészséges élettől. Azonban, ha valóban tiszta és szűz vizet iszol mindennap, csökkentheted a veszélyét annak, hogy komoly betegségek alakuljanak ki Nálad. Többek között kisebb lesz az esélye emésztőrendszeri panaszok fellépésének. Jó eséllyel kevesebb bőrproblémával kell majd megküzdened, hiszen nem lesz felesleges méreganyag, ami már csak pattanások vagy aknék formájában tud “kicsapódni”. Mivel a tiszta víz valóban oltja a szomjat, idővel egyre kevésbé fogsz vágyakozni a cukros üdítők után. Jellemzően csökkenti az allergiás reakciókat főleg azoknál, akik korábban a csapvizet preferálták. Erősíti a hatását a különböző gyógyteáknak vagy egyéb készítményeknek, amelyek elkészítéséhez szűz vizet használtál fel.