Az elfogyasztott víz a szellemi munkád minőségére is komoly hatással van. A hatékony mentális tevékenység érdekében, folyamatosan biztosíts tiszta vizet az agyadnak!

Számos tanulmány hivatott bizonyítani azt a tézist, hogy a megfelelő folyadékmennyiség segít a produktív tanulásban és szellemi kihívások teljesítésében. Akár 20%-kal is jobb lehetsz az agyi munkák kivitelezésében, ha sose jutsz el a szomjúság érzéséig és gondosan juttatod szervezetedbe a minőségi vizet.

Ahogy a pozitív hatások megmutatkoznak a megfelelő mennyiségnél, úgy az is megmutatkozik, ha nem viszel be elegendő vizet szervezetedbe. Nem csak az emésztésben és a bőrödön fog megmutatkozni az eredménye a kevés vízfogyasztásnak, hanem az agyad teljesítőképességén is. Hosszú távon az úgynevezett dehidratáció súlyos károkat tud okozni az agysejtekben. A bonyolult biológiai folyamatokat leegyszerűsítve elmondható, hogy a víz tulajdonképpen az üzemanyag az agyad gördülékeny működéséhez, ezért fontos, hogy ne hagyd szomjazni az ott lévő sejteket!

Vedd észre, ha kevés vizet ittál! Gyakran szenvedsz fejfájástól? Érdemes elgondolkodnod azon, hogy vajon nem a dehidratáltság okozza-e a panaszokat, mielőtt a fájdalomcsillapítóhoz nyúlsz!