Évszakonként változóan érik különböző káros hatások bőrödet, amelyek ellen testápolóval, fényvédővel vagy más krémekkel védekezhetsz. Mit tehetsz még azért, hogy börőd minél tovább őrizze meg feszességét, rugalmasságát és puhaságát?

Folyamatos hidratáció! Optimális szinten kell tartanod tested vízháztartását, hogy bőröd ne száradjon ki. Miért ártasz a bőrödnek azzal, ha nem adsz neki elég vizet? Enyhébb tünet lehet a szárazság, majd ezt követi az “aszalódás” azaz ráncosodás folyamata. Az egyik legkellemetlenebb és látványosabb jele lehet a nem megfelelő mennyiségű vízfogyasztásnak az is, amikor a mérgek és más zsírok nem pozitívan hasznosulnak fel a testedben, amikor megtapadásnak indulnak, különösen az alsó testtájakon: has, combok és fenék. Egyenletlenségeket okozva bőrödnek ezen felületein, amit köznyelven narancsbőrnek neveznek.

Milyen jelekből veheted észre, ha vízhiányos a bőröd? Húzódás, feszülés, szarkalábak és mimikai ráncok mélyülése. Ha bőröd víztartalma nincs a megfelelő szinten, akkor a külvilág ellen sem tud olyan hatékonyan védekezni, mint ellenkező esetben.