Vízzel a leggyakrabban étkezések  alkalmával kerülsz kapcsolatba, ennek megfelelően van fontos szerepe a táplálkozásban.  A helyes kalóriák mellett a megfelelő folyadékok bevitelére is ezért kell odafigyelned. Ez azért elengedhetetlen, mert így segíted szervezeted munkáját abban, hogy a tápanyagok könnyen felszívódjanak és minél hamarabb hasznos energiákká szabaduljanak fel testedben. Ha ezek az ásványianyagok lerakódnak, olyan közismert problémákat eredményezhetnek, mint például a fogkő, vesekő, epekő, esetleg vízmegkötés, ami puffadás formájában jelentkezhet.

A víz nem csak feloldja a bevitt anyagokat, hanem a megfelelő helyre “szállítja” őket a vérkeringés segítségével. Fontos, hogy se evés közben és lehetőleg az azt követő 30 percben is kerüld a vízivást vagy bármilyen folyadékbevitelt, mert az evéssel egy időben történő folyadékpótlás  a tápanyagok felszívódásában okoz nehézségeket. Ha azonban betartod ezt az egyszerű szabályt, akkor felgyorsítja anyagcserédet, ami több szempontból is hasznos és fontos. Egyrészt gyorsított tempóban veszíted el a felesleges kalóriákat, másrészt a szükségtelen méreganyagok is hamarabb távoznak szervezetedből, ami emésztőszerveid mellett jót tesz a bőrnek és a hangulatodnak is.

Nagyon egyszerűen lehet ellenőrizni, hogy szervezeted éppen több vizet igényel-e. Ha sötét sárga a vizeleted, akkor itt az ideje inni valamit. Jelen esetben mindig arra kell törekedni, hogy az “eredménynek” a lehető leghalványabb színe legyen.

Ha a ideális mennyiségű vagy valamivel több vizet fogyasztasz megfelelő napi felosztásban, azzal elkerülheted a “farkaséhség” érzetét is. Nem véletlenül javasolják, a növelt vízfogyasztást fogyókúrák idején is. A diéta hatékonyságát is növeli a tiszta, szűz víz fogyasztása, hiszen így pucolódnak ki a méreganyagok a belekből.